34. Interliber & predstavljanje časopisa PLAN B

Standardno

U Zagrebu se ove godine od 8. do 13. studenog održavao 34. međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber. Ponuda knjiga bila je zaista velika, predstavljeni su brojni autori i naslovi, ali popusti su zato bili nešto manji nego lani. Program je također bio raznovrstan, održana su brojna predstavljanja knjiga, vodili su se razgovori s piscima i književnim kritičarima, održavale su se književne radionice, prezentacije i mnoga predavanja.

 

                                                                              Posjetitelji na Interliberu

Na ovogodišnjem Interliberu sudjelovalo je 240 izlagača iz Hrvatske, Austrije, BiH, Crne Gore, Irana, Njemačke, Rumunjske, SAD-a, Srbije i Velike Britanije. Interliber je bio smješten u dva velika paviljona, a ispred su bili postavljeni dodatni šatori u kojima se moglo naći nešto starijih knjiga po vrlo niskim cijenama. U današnje vrijeme kada ljudi nemaju vremena toliko čitati  i možda nisu u mogućnosti priuštiti si kvalitetno štivo na sve se načine želi privući pažnja kupaca i navesti ih na kupnju.

Šatori postavljeni ispred paviljona

Natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu 

Ove se godine održavao i natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2010./2011. godini. Na Interliberu moglo se pogledati izložbe slikovnica autorice Tamare Teković koja je najveća kolekcionarka slikovnica u regiji. Autorica nam je pokazala kako su izgledale slikovnice u 19. stoljeću, zatim nam je predočila koliko vrijede same slikovnice, pričala o kolekcionarstvu te predstavila razne autore slikovnica iz određenih razdoblja.

 

                                                                         Ponuda knjiga na Interliberu

Odaziv

Prilikom otvaranja Interlibera, ministar kulture Jasen Mesić, rekao je kako se ove godine očekuje 100.000 posjetitelja. Posjetitelja je uistinu bilo mnogo, svih uzrasta, te su svi mogli pronaći nešto za sebe. Zainteresirani su razgledavali štandove, proučavali knjige i pomno birali najisplativiju varijantu odabrane knjige. Svi su željeli iskoristiti ovu jedinstvenu priliku kupnje knjiga po sniženim cijenama i otići doma pune torbe s osmjehom na licu. Pitajući posjetitelje kako im se čini ponuda knjiga ove godine, kakvi su popusti i što misle postaje li Interliber popularniji iz godine u godinu dobila sam raznovrsne odgovore. Jedni su smatrali da je ponuda knjiga jednaka kao i prošle godine i da popusti nisu zadovoljavajući, dok su drugi oduševljeni ponudom i popustima te smatraju da je ove godine puno više zainteresiranih.

Predstavljanje magazina Plan B – časopisa za online populaciju

U sklopu Interlibera predstavljen je časopis za online populaciju – Plan B. Prezentirale su ga autorica magazina Irena Rašeta i urednica online izdanja Milica Cetinić. Kao što je rečeno, časopis ne želi biti jedan od tračerskih magazina koji se orijentiraju na nevažne stvari već im je fokus na originalnim i autorskim člancima. Spomenute su i teme koje se često javljaju u časopisu, a to su: razni intervjui s ljudima koji rade nešto kreativno i imaju utjecaja na naše živote, životne teme koje prikazuju razgovore s običnim ljudima koji nisu izloženi medijima, zatim se javljaju zabavne teme poput filmova, serija, glazbe i knjiga. Upravo zato što Plan B nudi pregled i predlaže najzanimljivije domaće i strane knjige predstavljen je na ovogodišnjem Interliberu.

Predstavljanje časopisa Plan B

Plan B u digitalnom izdanju

Iako je Plan B počeo izlaziti kao tiskano izdanje, vrlo se brzo proširio na internet. Pošto je uvidio veliku zainteresiranost online populacije nedavno je kreiran i u digitalnom izdanju koje stoji na raspolaganju svim dosadašnjim pretplatnicima časopisa. Dodatnu web stranicu imaju i na jednom domaćem portalu na kojemu se nalazi dodatan sadržaj. Plan B može se također pratiti na društvenim mrežama, on je otvorio prvi korporativni profil na Facebooku, a nalazi se i na Twitteru.

Tekst, foto i video: Nina Aušperger

Oglasi

4 responses »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s